fbpx
בחרו עמוד

משבר הקורונה כבר כמעט מאחורינו ועושה רושם שגם שמדינות רבות מתחילות להתאושש, כולם כבר יודעים שזום היא אחת מהחברות שהרוויחו במהלך המשבר. כעת היא וחברותיה ל״סקטור מרוויחות הקורונה״ עומדות בפני מבחן קשה, בעוד משקיעים רבים מנסים להבין האם מדובר במגמה חולפת או שמא מדובר בשינוי תפיסתי עמוק יותר וזום על המסלול להישאר איתנו שנים. רגע לפני שזום מפרסמת את הדוח הרבעוני והעולם חוזר לדרכו, החלטנו לחקור לעומק את כל הפרטים על מניית זום ששינתה את הדרך בה אנחנו מתקשרים, יש האומרים אחת ולתמיד.

 

בתחילת חודש אפריל בשנה שעברה דווח כי כמות המשתמשים היומית בשירותי זום עלתה מ-10 מיליון לפני המשבר לכ-200 מיליון במהלך חודש מרץ 2020 (אשר נחשב לשיא משבר הקורונה במונחי מגבלות). צמיחה בקני מידה של פי 20 במהירות שיא, היא לא תוצאה של באזז רגעי-אלא משהו עמוק יותר. מניית זום (ZM) זינקה ביותר מ-720% ממחיר של כ-63$ בחודש אוקטובר 2019 למחיר של כ-559$ באוקטובר 2020. חלק מהקהל המצטרף כולל אוכלוסיות שמעולם לא העלו על דעתן להשתמש ולקיים שיחות וידאו בתוכנה כזאת, לדוגמת מרצים באוניברסיטאות שהעבירו קורסים שלמים במפגשי זום, מאמני כושר ואפילו פסיכולוגים אשר אצלם עיקר המהות הינה ביחס הבין אישי בין המטפל למטופל היו צריך לעבור טרנספורמציה לזום. לפתע הפכה התקשורת המרוחקת ללגיטימית ויש הרבה שיגידו גם נוחה, אבל כולנו מבינים שזום לא יצרה טכנולוגיה מורכבת או משהו שלא ראינו לפני כן, מה שמחזק את הטענה שלנו שסוד המפתח בהצלחתה טמון באופי המוצר עצמו. ההכנסות בשנת 2021 הפיסקלית של זום (12 חודשים שהסתיימו ב-31 בינואר 2021) עלו ב-326% משנה לשנה ל-2.65 מיליארד דולר. המספרים הללו ניפצו את התחזית המקורית של החברה להכנסות של בין 905 מיליון ל-915 מיליון דולר בשנת 2021.

 

מוצר נגיש, חכם ושימושי- תוכנת זום במגוון מכשירים. (קרדיט תמונה: זום)

 

אחת ההחלטות האסטרטגיות היותר חכמות של זום, אשר הוכיחה את עצמה במבט לאחור היא הרחבת המודל החינמי שלה בצורה יעילה, שתציע ערך הוגן ומכובד ביותר ללקוחות החינמיים, מתוך הבנה שלקוח מרוצה יהפוך בעתיד ללקוח משלם. בתור לקוח חינמי ניתן לארח עד 100 משתתפים, תוך שימוש במגוון פיצ'רים ביניהם הקלטת השיחה, תצוגה חכמה (שמראה חלונית של משתמש ברגע שהוא מדבר) רקע מותאם אישית ועוד. 

מעבר לזה שזום לא מספקת יתרון טכנולוגי כזה או אחר, היא נמצאת בסביבה תחרותית במיוחד, עם שחקניות גדולות וותיקות יותר כמו Google Meet, Webex, Skype , Go to meeting ועוד, אולם זום שולטת בנתח השוק בענף ביד רמה. זום מחזיקה בכמעט 25% מנתח השוק בענף, בעוד סקייפ של חברת מיקרוסופט (MSFT) נמצאת ממש מאחוריה עם 21% וגוגל מיט (GOOGL) עם כמעט 15%. את הפופולריות הגבוהה זום השיגה בזכות ממשק נוח, נגיש, פשוט ויעיל שמספק ערך אמיתי בחינם, או כמו שרבים מכנים ״מודל ה-Freemium", מילת ביטוי המיוחסת לשירות איכותי (פרימיום) הניתן בחינם. 

קצב גידול ההכנסות מרבעון לרבעון בין 2018-2019. (מספרים במיליונים)

 

כעת לנוכח המומנטום האדיר של החברה וההרחבה של המודל העסקי הרווחי שלה, הנסיגה הגדולה של המניה ממחיר של 589 דולר בסוף שנה שעברה, נתפסת על ידי רבים כהזדמנות קנייה טובה למשקיעים שמוכנים להחזיק מניות לטווח הארוך. התנופה העסקית האחרונה של זום ואמון ההנהלה בהמשך הצמיחה החזקה השנה הן חלק מהסיבות להיות אופטימיים למשקיעים לגבי המניה, אולם נדמה כי הנקודה החשובה ביותר להתייחסות היא העובדה שהיא צמחה גם לפני המגיפה. לכן, הצמיחה הגבוהה שלה אינה תלויה במגפה שיוצרת כמות מנופחת של אנשים העובדים מהבית,  בשנת 2020 למשל ההכנסות צמחו ב-88% משנה לשנה. 

מנקודת מבט רחבה יותר, עושה רושם שקצב ההתחסנות עוזר לעולם לחזור לשגרה, אך זה לא תמיד מתבטא במקומות עבודה- ויש לכך מספר סיבות. ע״פ הערכת קייט ליסטר, נשיאת Global Workplace Analytics, בין 25-30% מכוח העבודה הגלובלי ימשיך לעבוד מהבית מספר ימים בשבוע לפחות עד סוף 2021. באחד מדוחות העומק של החברה, קייט מוסיפה ומסבירה שהם מעריכים שעבודה מרחוק (Remote Work) תחסוך למעסיקים אמריקאים כ-30 מיליארד דולר ביום! מה שמבהיר לנו באופן חד משמעי- עבודה מהבית אולי התחילה כפיתרון לסגירת המשרדים, אך כעת, לאחר שחברות ותאגידים צברו ניסיון, נדמה שהיא חלק בלתי נפרד מדרכי ההתייעלות של אותם עסקים והם לא מתכוונים לוותר עליהם.

זום הצליחה לחדור לשוק שיחות הוידאו במהירות רבה בזכות המודל היעיל והפשוט שלה, שמציע ללקוח ערך אמיתי בחינם מתוך הנחה שמשתמש מאושר יהפוך למשתמש משלם והיא הוכיחה זאת באופן חד משמעי במהלך השנה האחרונה. היום לאחר סגירת המסחר כולנו נגלה האם מגמת הצמיחה שזום תכננה אכן קרתה והאם מודל ההתרחבות שלה הוא הרבה יותר מפתרון קטן למגפה גדולה. ומה איתכם? כיצד אתם משתמשים בזום? ספרו לנו על מקרה מצחיק בזום!

 

 

מקורות:

-Zoom Website

-Bloomberg

– Wells Fargo Equity Research (Phillip Winslow)

– Finviz

– Zoom FY Investor relations presentation

– Wall Street Journal

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

80.79.6.161
דילוג לתוכן